8 Ağustos 2016 Pazartesi

FETÖ İNSANİ DEĞERLERİ NASIL KULLANDI ? -1



Siyasetin lanetinden Allah' a sığınırım diyen bir İslam düşünürünün sözü ilk duyduğumuzda etkileyici gelebilir. Ancak sırf siyaset ve politikadan uzak kalayım diye zarar görebileceği noktalarda insani olarak donanım kazanmamak bu devirde nelere mal olabilir bunu hep birlikte gördük . En azından kandırılmamak yaşamsal kaynaklar kadar lüzumlu . Bu yazı dizisini okuyan bir kişi bile bundan sonra da benzer taktiklerle yaklaşabilecek zararlı oluşumlardan korunabilirse yazım ve emeğim amacına ulaşmıştır!





Ülkemizde son yaşananlar üzerine bir yazı yazıp yazmamak konusunda epey düşündüm . Kararımla bu yazı çıktı . Eminim ki herkesin kendi çapında ekleyeceği maddeler olacaktır . Toplumcak en büyük kandırılmalardan birine şahit olduk . Hepimizin uzaktan , yakından tanıdıkları bir şekilde bu lanet örgütle yolu bir yerlerde keşismiş , kandırmış ya da kandırılmış.Geleceğimiz düşünüldüğünde vicdanlı ve vatansever siyasetçilerin , devlet adamlarının sayısının artması duasıyla yazı dizime başlıyorum . Yazdıklarım insanın en masum ve saf değerlerinin yanlış eller ve ortamlarda sömürülme niyetiyle onurlandığında nasıl felaketlere dönüşebileceğinin hikayesi . Aslında şu an gördüğümüz korkunç gerçeğe!

En doğrusunu Allah ( c.c) bilir . Şimdi uyanmak ve bir daha böyle bir oyuna gelmemek için aklımızı gönlümüzün yanına koyup düşünme zamanı . Profesyonel koçluk becerilerimi kullanarak bu hain örgütün  sinsice planlarını nasıl uyguladığına başlayalım derim bugün . Bu bilgiler o kadar topluma mal oldu ki gizliliği kalmadı . Yine de kaynak ne diye sorarsanız anlatılanlar ve cemaate mensup kişilerin tarafımdan analizi diyebiliriz . Hepimiz günlerdir örgütün ilk günlerinden beri içinde olanların çarpıcı konuşmalarına şahit oluyoruz:

Örgüt kuralları , uygulamaları ve sonuçları ;



Örgütün en sıkı stratejilerinden biri gizlilik . En alt kesim denen ibadet sınıfı insan kazandırmak , yeni kişileri toplantılara , çaylara çağırmak için bir üst basamaktakilerce kullanılır. Dini değerleri önemseyen , önemser görünen ya da bu değerleri kullanarak güçlünün yanında görünüp basbayağı dünyalık biriktirme amacı olanlar oltaya ilk yakalananlar . Yani hedef para verebilecek herkes. Örgüte yeni insan ( para kaynağı ! ) kazandıran eski mensuplar çok önemli bir dini başarı kazanmışcasına övgü alır . Kazanılan bu kişinin sohbetlere dahil olduktan sonraki bütün uhrevi kazancı misliyle örgüte kazandırana verilir denir. Özellikle ilk kez sohbete çağırılan yoğun dini bilgiye maruz bırakılmaz , hafifçe geçişi sağlanır . Mutlaka güzel bir ikram vardır. Çay ve kurabiye gibi basit şeyler değil , gelenin nefsini uyarıcı maklube gibi görseli yüksek ikramlar seçilir. Zaten bunların eti de toplanan kurbanlardan saklananlardır . Böylece bakın sizin verdiğiniz kurbanlar yeni insanların dinle şereflenmelerine yarıyor denir. Oysa amaç örgüte yeni maddi açılımlar sağlamaktır.

 Sohbetlere çağrılanlar için hiç bir negatif yorum yapılmaması , kıyafeti ve yaşamı ne olursa olsun tam kabul çağırılan kişinin aidiyet hissini arttırdığından etkili . Yargılanmadığını ve olduğu gibi kabul edildiğini gören kişi salgıladığı mutluluk hormonları ile bulunduğu ortamı dünyadaki yalancı cennet yerine koyabilir . Hele de yalnızsa ve toplumsal desteği zayıfsa...



Devam edecek ...


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder