29 Haziran 2016 Çarşamba

TERÖR YİNE CANIMIZI YAKTI !




        Terör şiddetle iç içe olan insanoğlunun cehennemidir . Hayatım boyunca yaşatmaya çalıştım. Pırıl pırıl yaşamların böyle son bulmasından dolayı içim yanıyor. Katledilen her bir canı cennetinde yaşattığına inancımın tam olduğu Yaradanımdan acılı aileleri için sabr-ı cemil diliyorum . İnsanın insana bu kadar kötülük yapabilmesini ne aklım , ne vicdanım kabul edebiliyor. Terörü , şiddeti , insanoğlunun öfke damarını dünyasal çıkarı için kullanan her türlü ideolojiyi ŞİDDETLE ! kınıyorum... 


               Ortaya çıkan ve giderek kuralsızlığa dönüşen bireysel ve toplumsal kargaşa durumu, saldırgan davranışların ve şiddet eylemlerinin kaynağıdır. Saldırgan davranışın eyleme dönüşmesi sürecinde bir yöntem ve araç olarak karşımıza çıkan şiddetin, farklı toplumsal ve ekonomik nedenleri olabilir.

                Toplumun hemen hemen bütün kesimlerinde var olan şiddetin , farklı neden ve sonuç gösterse de, daha sonra tekrar değişim göstererek yeni ortamlarda buralara uygun maskelerle sahneye çıktığını görmekteyiz. Önemli gördüğüm bir konu ise ; şiddet olaylarında ortaya çıkan sonucu sebep zannetmemizdir. 

             Bu nedenle, şiddetin ortaya çıktığı beslendiği sosyal ve psikolojik zeminin çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı tasvip etmediğimiz ideolojilerin kapıp hem bizim hem başkalarının çocuklarının canının yanmaması için onlarla iletişim kurma , onları destekleme ve yetiştirme tarzımız çok önem kazanmaktadır. 

             Ailesinden sevgi , onay ve kabullenme görmeyen çocuk ve genç ideolojilerini gerçekleştirmek isteyen kötü niyetli odaklar tarafından kullanılabilmektedir.

              İnsanoğlunda var olan sahiplenme isteği ve muktedir olma duygusu, rekabeti arttırmakta ve şiddete sebebiyet vermektedir.  

             Kaba kuvvet ve aşırı güç anlamına gelen şiddetin, her durumda zarar verici ve huzur bozucu sonuçlar doğuracağı kesindir.Hiç kuşkusuz ki, her özgürlüğün bir sınırı vardır. Her yaşta sağlıklı psikoloji için profesyonel destek günümüzün en önemli ihtiyaçlarındandır.

         Bireysel şiddetin kitleleşmiş hali  terör, amacını gerçekleştirmek için ulusal ve uluslararası medyayı kullanmak için tüm yönleriyle şiddet ister. En önemli beslenme damarı şiddettir ! Aslında terör bir propaganda yöntemidir; demokratik yöntemle amacına ulaşamayanların kendi güçlerini kanıtlamak için kullandıkları bir REKLAM BİÇİMİDİR! Bir kez yapılan eylem, defalarca ekranda gösterilir ve böylece binlerce eylem yapılmış gibi olur. 

              Terörizmin amacı, hedef unsuru zayıflatmak, çürütmek ve moralini bozmaktır. Buna karşın kendisine inananların moralini yükseltmek, amaca yaklaştıkları intibağını vermek, toplumdaki desteğini artırmaktır. Bunu yapmak için teröristler, en medyatik eylem biçimini seçerler. Kanlı eylemin zamanı, mekânı, usulü ve şekli açısından en medyatik eylem biçimi hangisi ise teröristler, onu yapmak isterler. 

                  Bu kanlı eylemin duyulması, medyada yer alması, teröristlerin yaptığı eylemin kendisinden çok daha önemlidir. Şayet yapılan kanlı eylem medyada yer almamışsa, terörist açısından bu eylem boşuna yapılmış sayılır.

                  Terörist grup kanlı eylemi yaptıktan sonra ekran karşısına geçer ve o eylem medyada ne kadar yer almışsa, hedefine o kadar yaklaştığını düşünür.  Türkiye’de Medya önündeki terörün amacı Türkiye’yi zayıflatmak, çürütmek ve moralini bozmak, en zayıf anında planlarını uygulamaya geçirmektir. Bizim canımızı dağlayan kayıpları onlar daha büyük çıkarlar için kullanmaktan asla çekinmezler. Amaca ulaşmak için her yol mübahtır !

             '' MAİDE -32.AYET : İşte bu yüzdendir ki İsrailoğullarına ( Tevrat'ta ) şöyle bildirmiştik: Kim bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya karşılık olmaksızın , haksız yere bir cana kıyarsa , bütün insanları öldürmüş gibi olur . Her kim bir can kurtarırsa , bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık delil getirdiler ; ama bundan sonra onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırıya gitmektedirler.

         
 
              
 
       GÜZEL DİNİMİ KENDİ PİS İDEOLOJİLERİ İÇİN KULLANANLARI  VE  TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUM   !!!       

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder