21 Eylül 2016 Çarşamba

EĞİTİM ŞORT :)



     Son günlerdeki şort polemiğine katılmadan olmaz. Durum nöbetten çıkan bir sağlık çalışanının özgür iradesi ile seçtiği kıyafetin hiç üzerine vazife olmayan birisi tarafından eleştirinin çok ötesinde fiziksel müdahele tepkisi ile karşılaşması .

    Hepimiz toplu taşım araçlarını kullanıyoruz . Hele de büyük şehirlerde uzun mesafelerde ekonomi ve vakit tasarrufu açısından avantajlı . Ben tramvayları seviyorum . Kulağında güzel bir müzik ya da merak ettiğin bir kitapla keyifli bir yolculuk olası . Şimdi bu yolculuğu tekmelenen hemşire hanımın gözünden düşünelim.

    Yoğun olmasa da nöbet nöbettir . Bir nöbette sağlık çalışanları ( hele de yardımcı sağlık ) sayısız soruya cevap verir , sayısız sorun çözer . Ha bir de tatlı dilli ve güler yüzlü ise sayısız hasta duası alır . Kıyafetine bakarak yargılamak , merhametli Yaratıcı yerine karar vermek değil mi biraz da... Kimin O' na daha yakın olduğunu O'ndan daha iyi kim bilebilir ?

    Şimdi yorgun argın evine giden hemşiremiz giyim tarzı nedeniyle şiddete uğruyor. Geriye dönelim ve bir üst bakıştan olayı değerlendirelim . Bu tekmeleyen kişi etrafı süzmek ve ahlak bekçiliği yapmak yerine güzel bir müzik dinleseydi , ayakta değilse kitap okusaydı ...Pişman olacağımız anlık tepkileri erteleyebilmek ve sakince düşünebilmek ne yararlı ve gerekli bir erdem !

    Mutluluk insanın içinden başlar , mutluluk ve kişisel gelişim için içe dönmek şart . Bu kişinin ciddi bir öfkesi olmalı . Çünkü bu davranışı hiç bir dini  ve ahlaki öğreti ile açıklanamaz ...

    Geçenlerde bir sosyal medya paylaşımında gördüm ve çok sevdim. Bir kadını tekmelemeye sadece bir kişinin hakkı vardır '' Karnındaki çocuk ''

     Haa bir de çok uyanık olalım . Şu anda topluma zarar verebilecek en büyük şey ayrıştırmak . Açık - kapalı , kadın - erkek ayrıştırması bu olayın içinde ciddi ciddi seziliyor . Son zamanlarda hepimizi etkileyen ve güven değerimizi sarsan gelişmeler , gizli kalmış psikolojik rahatsızlıkları da tetikleyebilir.

    Sakin olalım... Sakin düşünelim... Olayları bir kaç açıdan düşünelim . Empati yapalım ...


    Toplumsal huzurumuz için : Eğitim ŞORT ! Pardon ŞART ! 

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder