28 Nisan 2016 Perşembe

ZAYIFLAMA ÇAYLARINDAKİ TEHLİKE !!!



                            İzmir'in Çiğli ilçesinde internetten aldığı zayıflama çayını içtikten sonra kaybedildiği iddia edilen bir genç kızımız vardı . Zayıflama çaylarını araştırırken aynı şekilde S.N.Ç. 'nin de Konya 'da '' Ünlüler de kullanıyor ''düşüncesi ile internet üzerinden aldığı zayıflama çayını kullandıktan sonra karaciğer yetmezliğine girdiğini ve karaciğer nakli sonrası hayata döndürüldüğünü öğrendikten sonra bu konuyla ilgili aydınlatıcı bir yazı yazmanın zamanı geldi diye düşündüm. 


                    İzmir' deki durumda yaşanan bir kalp krizinden , Konya'daki olayda ise karaciğer yetmezliğinden söz ediliyor . Peki zayıflatacağını iddia ettikleri çaylar nasıl bu kadar tehlikeli olabiliyor?



                     Yıllar evvel beraber acil nöbeti tuttuğumuz doktor bir ablam vardı. Gebeliği sırasında içtiği sallama siyah ve bitki çayları sonrasında karaciğer enzimlerinin çok yükseldiğini söylemişti . Sallama çayların kalitesi ve üretim tarihi çok dikkatli olmanız gereken noktalar . Ben de zaman zaman keyifle içiyorum . Kesinlikle kaliteli ve taze olanlarını tenzih ediyorum.


                   Zayıflama çaylarının içindeki maddeler ya vücuttaki ödemi çözerek ya da antioksidan denilen maddeleri içermeleri sebebiyle metabolizmayı canlandırarak etki gösteriyorlar. Bu etkileri içerdikleri maddelere göre değişiyor. Günde 3-4 bardaktan fazla tüketilmemeleri öneriliyor. Uzun süre raflarda , nemli ve sağlıksız koşullarda bekleyen hazır çaylarda aflatoksin denilen özellikle karaciğere çok toksik olan zehirli maddeler birikebiliyor. Evdeki poşet bitki çaylarınızı da kuru ortamda çok fazla bekletmeden kullanmanız önemli .

                  Aşırı tüketimlerinde kalp hızını etkileyebiliyorlar . Eğer zaten kardiyak gizli bir sıkıntı varsa ağır diyet , egzersiz hallerinde beraberce yetmezlik ve krizleri tetikleyebiliyorlar. Her zaman söylediğim gibi en sağlıklı yaklaşım hastane bünyeleriyle işbirliği içinde çalışan eğitimli diyetisyenlerle beraber zayıflama yolculuğuna çıkmak . Zayıflama çayları etkilerini ve miktarlarını da en doğru şekilde kendilerinden öğrenebilirsiniz.

                 En doğal ve taze ürünlerle üretilen çaylar kekik , yeşil çay , biberiye , mate , funda yaprağı , zencefil, tarçın ve maydonoz gibi besinler içeriyor ve idrar söktürücü , yağ emilimini azaltıcı , sindirimi kolaylaştırıcı , tokluk hissini arttırıcı , kan şekerini düzenleyici etkiler ile kilo vermeye yardımcı oluyorlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu ürünler kullanılarak yapılacak çayların günlük taze hazırlanması , içilemeyen çayın dökülmesidir. Herhangi bir mide rahatsızlığı yoksa yemeklerden 15 -30 dakika kadar önce içilmeleri uygun olacaktır.

                 Sağlıklı günler dilerim...

                    

                     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder