11 Eylül 2015 Cuma

CİZRE DEVLET HASTANESİNDE TEK DOKTOR GÖREV YAPIYOR


 Zamanda bir sağlık yolculuğu yapalım istedim. 06/01/2014 tarihli Cizre Medya İnternet Gazetesi haberi  aynen şu : ''Cizre Devlet Hastanesi'ne taze kan , 18 yeni doktor atandı. Atanan doktorlar göreve başlarken hastane adeta bölge sağlık merkezi haline geldi.''



Kadrosuna deneyimli ve genç doktorları katan Cizre Devlet Hastanesi'ne 18 yeni doktor atanması yapıldı. Dâhiliye Uzmanı, Cildiye Uzmanı, Kadın Hastalıklar Uzmanı, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji uzmanı, Nöroloji Uzmanı, Ortopedi Uzmanı, Göz Hastalıklar Uzmanı, Patoloji Uzmanı, Beyin Cerrahisi Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, Üroloji Uzmanı, Enfeksiyon Hastalıklar Uzmanı, Acil Tıp Uzmanı ve Acil Servis doktorlarının göreve başlamasıyla ilçede eksiklik  görülen branşlarda doldurulmaya başlandı.




Hastane Başhekimi Uzm.Dr.Özer Eser ise sağlık alanında imkanlar dahilinde hastalara her zaman en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Eser, "Hastanemize atanan doktorları yeni görevlerinden dolayı kutlayarak hastanemize yeni atanan doktorlarımıza hoş geldiniz diyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi. 6 OCAK 2014

Aynı zamanda Günde ortalama olarak 2 bin 500 hastayı muayene eden hastanede, her branştan uzman doktor bulunuyor. Aynı zamanda Cizre Devlet Hastanesi'nde sağlık alanında yapılan yatırımlar sayesinde vatandaşların artık çevre illere gidip mağdur olmalarının önüne de geçilmiş oldu.


26/07 / 2008 tarihli diğer bir haberde ise Cizre Devlet Hastanesi'ne kurulan Yeni Doğan Bakım Ünitesinden bahsediliyor ve 1600 gram üstü bebeklerin tedavi edileceği müjdesi veriliyor.

Şimdi diyebilirsiniz ki bunlar zaten yapılması gereken şeyler . Tabii yapılsın diyorum ben de. Hem de 5 yıldır yeni doğan sorunlu bebeklere müdahale eğitimi veren biri olarak . ( NPR KURSU ) 

Sağlık sağlık çalışanı olmadan yürüyebilecek bir sistem değildir ve tam bir ekip işidir. Ancak her acil müdahale eğitiminde ilk öğretilen sağlıkçının önce can güvenliğini sağlaması gerektiğidir. Bu yasal olarak da böyledir. 

İşte son günlerde terör örgütünün yarattığı kaos ve güvensizlik ortamında çocuk servisi sorumlu hemşiresi EYÜP ERGEN kardeşimiz başına haince sıkılan tek kurşunla nöbet çıkışı evine giderken şehit edildi. Diyarbakırlı olup memleketine hizmet etmek isteyen meslektaşım ŞEHİT DR ABDULLAH BİROĞUL' da haince kısa süre önce katledilmişti.



Devletten sağlık hizmeti alan vatandaşlardan bazılarının yine Kürt kökenli sağlıkçılarını katleden pkk nın hala destekçisi konumunda olmalarını içime sindiremiyorum ... Yaşanabilecek sıkıntılar madde madde zihnimde dönüyor .Şu anda hastanede SADECE tek doktor görev yapıyor ve bu yazı merakla onun kim olduğunu ararken ortaya çıktı...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder