10 Eylül 2015 Perşembe

MAYMUNLAR GEZEGENİ ŞAFAK VAKTİ





Bugün işini son derece severek yaptığı kelimelerine kattığı heyecan ve duygudan belli olan bir yönetmenden ve emeğinden bahsedeceğim . Bizim kuşak için Maymunlar Cehennemi en iyi bilim kurgulardan biriydi . İşte son filmin yönetmeni Matt Reeves ilk filmi bizim gibi heyecanla izleyenlerden .

''İlk filmi izlediğimde o çocuk halimle kendime şunu söylediğimi hatırlıyorum . Öyle maymunlar oynamalı ki filmimde ne hissettiklerini hatta ne düşündüklerini izleyicim de anlamalı ve hissetmeli ! ''



İşte bu amaçla büyüyüp gerçekten filmin devamını yapabilecek seviyeye geldiğinde ilk işi özel efektçilerle görüşmek ve çocukluğundaki isteğini anlatmak olmuş . Duygularını mimiklerine mükemmel yansıtan başrol oyuncusu maymunun , '' Caesar'ın '' mimiklerini canlandıran Andy Serkis bakın neler diyor :



'' Caesar çok derin düşünen , düşünceleri ve duyguları bakışlarına ve mimiklerine yansıyan bilge bir lider . Çok cesur ve sevgi dolu . Onu canlandırmak benim için mükemmel bir deneyimdi .''

Bu filmde yönetmen değişikliğinin sebep olması beklenilen başarı düşmesi gözlenmemiş .Yönetmen Reeves yüksek bütçeli ilk filminin hakkını eline yüzüne bulaştırmadan vermiş . Bir sonraki filmi merakla bekleniyor . Neden acaba :)




Maymunlar Cehennemi ( Planet of the Apes 1968 ) .... Maymunlar Cehennemi Şafak Vakti  (Dawn of the Planet of the Apes 2014 )

Önemli not : Yazım İZOTOMİ İLE MESLEK SEÇİMİ PROJESİNE destek niyetiyle yazılmıştır. Hassas gündemle ilgili çıkarılabilecek siyasi anlamlarla ilgisi yoktur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder