14 Aralık 2015 Pazartesi

KÖY OKULLARINDA ÖĞRETMENLİK YAPMAK




Bugün Samsun'un köy okullarından birine eğitime gittim. Velilere beslenme eğitimi verdik. Ailelerin çocuklarının obezite ( fazla beslenme ve hareketsiz yaşama bağlı boy - kg dengesizliği )hastalığına yakalanmaması için işlerini bırakıp okula gelmeleri , anlatılan konuları can kulağı ile dinlemeleri ve paylaşımları çok değerliydi .

Burada anlatmak istediğim asıl konu bu köy okulundaki öğretmenlerin duruşuydu.  İki ilköğretim okulu öğretmeni 32 öğrencinin bütün sorumluluğunu almıştı. İki öğretmen yaklaşık 5 metrekarelik bir odada hem güvenlik , hem müdür , hem velilerin akıl hocası , hem sürekli kapıyı çalıp soru soran ve arkadaşlarını şikayet eden öğrencilerin danışmanıydılar.

Gözlemleyebileceğim kadar uzun kaldım yanlarında. İdealist olmayan ve işini sevmeyen insanların dayanabileceği bir ortam değil. Hareket ve gürültü hiç bitmiyor , kendilerine ayırdıkları lavabo hariç özel bir zaman yok . Çünkü ya dersteler ya sorumlular . 

Çok sohbet ettik . Bir sürü konuda . Konuşulan her şey dönüp dolaşıp çocuklara geldi . Çocuklarımızın başında böyle idealist ve öğrencilerini seven öğretmenlerin sayılarının artması için , herkesin üstüne düşeni yapması duasıyla oradan ayrıldım...

                           ******                                      ******                                         ******

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder