7 Temmuz 2015 Salı

İZOTOMİ




    ''  İZOTOMİ '' GELECEĞİN MUTLU İNSANLARINA KATMA DEĞER YARATMAK






         4 yaşında bir çocuğa büyüyünce ne olmak istediğini sorarsanız size “baloncu” ya da “oyuncakçı” olmak istediğini söyleyebilir. Kimse gelecekte ne olmak istediğini bilemez, sadece bugün ne olmak istediğini bilir. Ancak, gelecek bugün olduğunda istenilenler, geçmişte istenilenler olmayabilir. Pişmanlık dediğimiz de budur." İzotomi özetle gelecek pişmanlıkları azaltma vizyonuyla hareket etmektedir. 
NE YAPMAN GEREKTİĞİNE KARAR VEREMİYORSAN…
İZOTOMİ®’YLE TANIŞ!
Geleceğinize yön vermek, doğru mesleği seçmek ve ömür boyu sevdiğiniz işi yapmak istiyorsanız, İzotomi®’yle tanışın.
Kendinizi daha iyi tanıyın; geleceğiniz için doğru kararlar alın.
İZOTOMİ® nedir?
Bir insanın başına gelebilecek en büyük talihsizlik hoşlanmadığı ve onu mutlu etmeyecek bir konuda uzmanlaşması ve bu yönde meslek seçimi yapmasıdır.
Hayatta başarıyı elde etmiş ancak bir türlü mutlu olamayan insanlarla karşılaşırsınız. Başarı her zaman mutluluğu getirmez ancak mutluluk her zaman başarıyı getirir.
İzotomi® bu düşüncelerle yola çıkmış bir kariyer belirleme sistemidir. Gençlerin, ergenlik gibi hızlı değişimlerin yaşandığı, heyecanlı bir çağda, zorunluluklar ve beklentiler üzerinden değil, güçlü yönler ve temel değerler üzerinden geleceği planlamasını öngörmektedir. Mutlu bir gelecek ve dolayısıyla sürekli başarı, dışarıdan dayatılanlarla değil, ancak genç insanın kendi isteklerideğerleri ve güçlü yönleriyle oluşturulabilir. Değerlerin ve benlik algısının şekillendiği bu dönemde, genç birey ve aile kariyer sürecinin zorluklarına değil, bireyin güçlü yönlerine ve ailenin yapıcı desteğine odaklanarak birlikte mutlu bir gelecek çizebilir.
İzotomi® bu sürece uzman yardımı sağlamak için oluşturulmuştur. Projenin ortaya çıkma sürecini ve üzerine kurulu olduğu felsefeyi buradan okuyabilirsiniz.
İzotomi projesi, 60 meslek grubundan 1700’ün üzerinde kişiye uygulanmış bir ankettir. Anket, içeriği itibariyle kişilerin hem mevcut mesleklerinden mutlu olup olmadıklarını hem de kişisel değerlerini belirleyen bir yapıdadır. Özellikle 30 yaşın üzerinde olan ve meslek gruplarında yer alan ankete katılan kişilerin cevapları özetlenerek akademik yapı içerisinde değerlendirilmiştir.
Proje, bazı varsayımlar üzerine dayanmaktadır ve bilim temellidir.
14 ile 30 yaş aralığında bulunan insanlar arasındaki ortak özellik değerlerdir. Değerlerimiz bizi mutlu eden ve iyi ya da kötüyü belirlememizi sağlayan özelliklerimizdir.
Yola çıkarken aklımızda şu soru vardı:
Eğer değerlerimiz zaman içerisinde en az değişen özelliklerimiz ise; aynı değerlere sahip olan insanların benzeri iş ve mesleklerden benzeri hazzı ve tatmini almaları gereklidir. Öyleyse, mevcut mesleklerini yaparken mutlu ve mutsuz olan kişilerin değerlerini bulduğumuzda ve kendilerinden 15 yaş küçük kişilere de aynı testi uyguladığımızda, bu kişilerin gelecekte benzer mesleklerde mutlu ya da mutsuz olacaklarını öngörebilecektik. Samimi olmak gerekirse, testin bazı sınırları da vardı. 
1. Gelecekte mesleklerin işleyiş şekilleri bugünden farklı olabilir.
2. Meslekler gelecekte aynı olabilir, ancak koşulları farklı olabilir.
3. Meslekler şekil değiştirebilirler.
Belirtilen test sadece kantitatif özellikler taşıyan bir test iken, eğer kalitatif yani bir uzman tarafından yapılabilecek ve varoluşsal deneyimsel (existential phenomenological) yöntemi çalışmamıza ekleyebilirsek, doğruluk oranlarının artabileceğini düşündük. İzotomi mükemmel sonuç verdiği ya da geleceği gördüğü iddiasında değildir, ancak gelecek mutluluğun tespitinde bugün bilinen en iyi sistemdir.
Sistem hem kantitatif hem de kalitatif yöntemlerle 5 ayrı unsuru tespit etmektedir:
1. Değerler
2. Güçlü Yönler ve Beceriler
3. İstekler ve İlgi Alanları
4. Kariyer Farkındalığı
İzotomi projesinin 4 aşaması vardır:
1. Testin Uygulanması
2. Güçlü Yönler, Değerler ve Becerilerin Belirlenmesi
3. İsteklerin Belirlenmesi
4. Raporlama Görüşmesi
Çalışmanın tamamında İzotomi Sertifikalı Davranış Uzmanları kullanılmaktadır. İzotomi cirosunun % 10’u maddi gücü yeterli olmayan öğrencilere uygulanan çalışmalardan oluşmaktadır.
İzotomi 1.0 zaman sonuçlarıyla birlikte her yıl güncellenmektedir.
İzotomi® uygulaması 3 temel öğeden oluşur: İzotomi®1.0 Mesleki Değerler Anketiİzotomi® görüşme seansları ve bunların sonucunda oluşturulan İzotomi® raporu.
İzotomi®1.0 Mesleki Değerler Anketi öncelikli olarak öğrencinin değerlerini ölçerken, görüşme seansları güçlü yönler ve isteklerin belirlenmesini sağlar. Son olarak hazırladığımız rapor, yani öğrencinin İzotomi®'si, tüm bu bilgilerin bir araya getirilip anlamlı bir bütün oluşturduğu bir başlangıç noktası halini alır. Bu rapor üzerinden, genç birey ve aile kariyer seçimi için daha bilinçli bir sürece adım atabilirler.
Kısaca, İzotomi® hem sayısal hem de nitel (kalitatif) verilerle oluşturulan bir profildir. Bu profil, mutlu bir kariyer için genç bireye ve ailesine bir başlangıç noktası sağlar.
İzotomi®, piyasada bulunan diğer kariyer belirleme yöntemlerine BENZEMEZ. Yalnızca sayısal verilerin elde edildiği, beceri ve yatkınlıkları ölçen bir anket KULLANMAZ. Öte yandan, sadece görüşme hizmetinin sunulduğu ve açık uçlu sorularla ilerleyen yöntemlerden de FARKLIDIR.İzotomi®, bu iki yöntemden beslenen, ancak dünyada benzeri bulunmayan bir kariyer belirleme yöntemidir.
İzotomi® uygulaması almak isteyenler için farklı seçeneklerimiz mevcut:

IZOTOMI® (S) Yalın Paket (750 TL + KDV)

  • İzotomi® 1.0 Mesleki Değerler Anketi uygulaması
  • 2 adet İzotomi® görüşme seansı (60 + 60 dk.)
  • İzotomi® 1.0 kişiye özel rapor

IZOTOMI® (M) Artı Paket (1000 TL + KDV)

  • IZOTOMI® (S) Yalın Paket
  • + Rapor sonrası İzotomi® uzmanıyla raporun açıklanması ve tartışılması

 IZOTOMI® (L) Kariyer Yolu (2250 TL + KDV)

  • IZOTOMI® (S) Yalın Paket
  • + Rapor sonrası İzotomi® uzmanıyla 5 adet İzotomi® görüşme seansı (Bu seanslar öğrencinin inançlarını ve isteklerini güçlendirme amaçlı yapılmakta olup, başarı, mutluluk ve motivasyonunu artırmaya yönelik olarak yapılmaktadır.)  
  • ÖNEMLİ NOT :  www.izotomi.com  ayrıntılı bilgi alacağınız ana sitedir ! ( www. solaunitas.com )
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder